Kesemua PPS ditutup

Bencana banjir di negeri ini pulih sepenuhnya apabila kesemua pusat pemindahan sementara (PPS) yang dibuka sebelum ini ditutup kesemuanya.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Tan Sri Dr. Azmi Rohani memberitahu, dua PPS yang terakhir ditutup iañah di Sekolah Kebangsaan Seri Medan dan Dewan Orang Ramai Yong Peng sebelum ini menempatkan seramai 141 mangsa daripada 37 keluarga, pagi tadi.“Laporan Jabatan Meteorologi Malaysia (METMalaysia) juga menunjukkan tiada daerah yang menunjukkan sebarang tanda amaran ribut petir atau hujan lebat berterusan,” katanya dalam satu kenyataan, di sini.

Walau bagaimanapun, tiga jalan masih lagi ditutup untuk semua jenis kenderaan, iaitu Jalan Lingkaran Kahang Barat, Jalan GSA Chamek serta Jalan Ulu Tebrau-Sungai Tiram.Banjir yang melanda negeri ini sejak 28 Februari lalu menjejaskan kesemua 10 daerah dan membabitkan lebih 80,000 mangsa.

Bencana yang dianggap terburuk itu juga mengorbankan lima orang, iaitu K. Sarathkumar di Kluang, Lee Amo Yee, Tan Sue Ke dan A. Fatimah di Segamat serta Tan Sharon di Mersing.

BERKHIDMAT UNTUK KEMANUSIAAN .. BERAMAL KERANA ALLAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *