Cubit paha kiri, paha kanan terasa juga.

Jika ada salah seorang saudara kita dalam kesusahan atau ditimpa musibah, kesulitan tersebut turut dirasai. Tidak bertangguh dalam membantu keluarga yang terkesan akibat banjir, Khidmat Malaysia telah melancarkan Dana Bencana Khidmat Malaysia bagi membantu keluarga yang terkesan akibat banjir.

Bertempat di Pusat Khidmat DUN Meranti, majlis pelancaran Dana Bencana Khidmat Malaysia telah dirasmikan oleh YAB Menteri Besar Kelantan, YAB Dato’ Panglima Perang Ustaz Dato’ Haji Mohd Nassaruddin. Majlis tersebut turut dihadiri oleh YB Dato’ Sri Tuan Ibrahim selaku Ahli Parlimen Kubang Kerian dan YB Puan Rohani, Pengerusi Jawatankuasa Keluarga dan Wanita merangkap Pengarah Khidmat Malaysia Kelantan.

Khidmat Malaysia telah mengerahkan kakitangan dan anggota sukarelawan di negeri-negeri yang terkesan dengan banjir bagi mengagihan bantuan bencana dan memberi sokongan psikososial kepada keluarga yang terkesan akibat banjir.

Bilik Gerakan Info Bencana (BGIB) Khidmat Malaysia telah diaktifkan bagi memudahkan usaha membantu mangsa bencana dan banjir. Sebarang pertanyaan boleh hubungi 011-56553427 (hotline).

Sumbangan boleh disalurkan kepada:

Pertubuhan Pengurusan Kecemasan Bencana (Khidmat Malaysia)

• 12225010037517 (Bank Islam)

• 562384542866 (Maybank)

YB Dato’

Ustaz Marzuk Shaary

Pengerusi

Khidmat Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *