KHIDMAT MALAYSIA JALIN KERJASAMA DENGAN PASUKAN BOMBA SUKARELA

23 Mei, 2023
Oleh : Siti Solehah Husna Bakry

GOMBAK : Semalam Khidmat Malaysia Pusat telah mengadakan kunjungan hormat ke Balai Pasukan Bomba Sukarela di Gombak. Kunjungan ini telah diketuai oleh Encik Khairul Faizi Ahmad Kamil, Ketua Pengarah; Mohd Ashrul Hisyam Abd. Jalil, Setiausaha; Mohd Aafiffuddin Mohd Azhar, Bendahari dan pegawai-pegawai Khidmat Malaysia.

Dalam kunjungan tersebut, Khidmat Malaysia telah bertemu dengan Ketua Balai, Tuan Faizal Adnan beberapa anggota Balai Bomba.

Kunjungan tersebut telah membincangkan beberapa perkara yang berkaitan dengan keanggotaan dan tugas-tugas bomba sukarela. Ketua balai juga turut berkongsi pengalaman bertugas sebagai Bomba Sukarela sepanjang pasukan ini diwujudkan sejak sepuluh tahun yang lalu.

Ketua Pengarah Khidmat Malaysia merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada pasukan Bomba Sukarela Gombak kerana menerima kunjungan Khidmat Malaysia dan mengharapkan agar kerjasama yang terjalin dapat diteruskan serta dapat memberi manfaat kepada masyarakat khususnya.

Turut dihadiri oleh Ustaz Hazmi yang mewakili NGO Sahabat Amal Care yang mana merupakan penyumbang kepada Balai Bomba tersebut.

BERKHIDMAT UNTUK KEMANUSIAAN, BERAMAL KERANA ALLAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *